Aranan göz tansiyonu etiketinden 3 sonuç bulundu.
Glokom ilaçlarınının ömür boyu kullanılması zaruri mi, ilaçlara alternatif yöntemler yok mu?

Glokom ilaçlarınının ömür boyu kullanılması zaruri mi, ilaçlara alternatif yöntemler yok mu?

Çözülmedi
İzleme 395

  • Her glokom hastasinin hedef göz tansiyonu farklidir, Glokom ilaclari, hastalarin hedef goz tansiyonlarina ulasmasi icin ilk tedavi yontemidir ve etkinligi devam ediyor tansiyonu dusuruyor ise omur boyu devam edilmelidir. Kesilirse tansiyon 2-4 hafta icerisinde yeniden yukselir. Fakat medikal tedavinin yani glokom damlalarinin yetersiz kaldigi veya yan etki yarattigi durumlarda veya hasta glokom damlasini duzgun uygulayamiyorsa hastalara lazer tedavileri veya MIGS denilen Minimal Girisimsel Glokom Cerrahileri gunumuzde tercih edilebilmektedir. Bu cerrahi yontemler ile dokuya minimal temas ve minimal degisiklik ile goz tansiyonu kontrol altina alinabilmektedir. Ayrica benim Turkiye koordinatorlugunu yuruttugum Faz 3 calismasi devam eden goz ici tek bir enjeksiyon ile 6-8 ay goz tansiyonunu dusuk tutmayi amaclayan uzun etkili ilac uygulama yontemlerine ait calismalarda da sona gelinmis pek cok firma ilaclarini piyasaya verme hazirliklarini tamamlamis durumdadir. Yakin gelecekte bu goz ici enjeksiyonlar da goz damlalarina alternatif olacaktir.

GÖZ TANSİYONU HASTALARI NELERE DİKKAT ETMELİDİR?

Çözülmedi
İzleme 350

  • Göz tansiyonu hastalarinin dikkat etmesi gereken esas unsur tedavilerini yani göz damlalarini ve kontrol muayenelerini (göz tansiyonu ölçümü, görme alani ve oct tetkiklerini) aksatmamalarıdır. Çünkü ne yazık ki kaybedilen göz sinir hücrelerini geri getirme şansi olmamaktadır. Önemli olan, hasar oluşmadan erken önlem alabilmek icin rutin muayene ve kontrol muayenelerini önemsemektir.



GÖRME DUYUSUNUN SESSİZ HIRSIZI: GLOKOM

Görme duyusunun sessiz hırsızı: Glokom Glokom göz hastalıkları arasında sinsi bir hastalık olarak tanımlanan göz tansiyonu ya da glokom, yaşın ilerlemesiyle birlikte daha sık izlenmektedir. Çoğunlukla belirti vermeksizin ilerlediği için hastalığın tanısında geç kalınabilmekte ve körlüğe neden o...


İzleme 715